ExtraForum - 1299 Private Serverlar - Server Dosya Paylaşımları
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
ExtraForum - 1299 Private Serverlar - Server Dosya Paylaşımları

Güncel Paylaşım Forumu !
 
AnasayfaGaleriAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap
Eğlence Başladı Rütbeni Seç! TIKLA
Moderatör Alımı Başladı TIKLA

 

 Yılbaşına Özel Hindi Tarifi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
ALPA
Site Kurucusu
Site Kurucusu
ALPA


Mesaj Sayısı : 815
Nerden : Ankara
Kayıt tarihi : 02/03/09
Rep Puanı Rep Puanı : 32

Yılbaşına Özel Hindi Tarifi Empty
MesajKonu: Yılbaşına Özel Hindi Tarifi   Yılbaşına Özel Hindi Tarifi Icon_minitimeCuma Ara. 31, 2010 2:39 pm

YILBAŞINA ÖZEL HİNDİ DOLMASI
Tarifi:
MALZEMELER:
1 adet hindi (3 – 4 kg. arası)

1 kg. kestane

1 su bardağı pirinç

50 gr. margarin

1 soğan

1 domates

1 çay kaşığı şeker

2 çorba kaşığı dolmalık fıstık

Tarçın, kuşüzümü

Karabiber, tuz


HAZIRLANIŞI:
Hindiyi
iyice yıkayıp temizledikten sonra boyun derisini sırt tarafından
uzunlamasına keserek sıyırın ve boynu gövdeye birleştiği yerden kesip
çıkarın. Böylece hindiniz doldurulmaya hazır olacaktır. Bir tenceredeki
iki çorba kaşığı margarinle fıstık ve küçük doğranmış bir baş soğanı
pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra hindinin leblebi büyüklüğünde
doğradığınız ciğer ve taşlığını ekleyip, bir iki dakika daha
karıştırarak kavurun. Suyu duruluncaya kadar yıkayıp süzdüğünüz 1 bardak
pirinci de soğanlara katın ve yine karıştırarak 5-10 dakika kavurun.
Sonra sırasıyla 2 bardak su, kabukları soyulup doğranmış domates,
sapları ayıklanmış 2 çorba kaşığı kuşüzümü, birer çay kaşığı şeker ve
karabiber, yarım çay kaşığı tarçın, yarım çorba kaşığı tuz ilave edin ve
pirincin üstü göz göz oluncaya dek kaynatın. Öte yandan ayıklamış
olduğunuz kestaneleri pilava karıştırın ve hindiyi, karnından ve
boynundan bu kestaneli pilavla fazla sıkıştırmaksızın doldurun. Karnını
ve arkaya katladığınız boyun derisini dikin. Doldurulmuş hindiyi
alüminyum folyoya sararak, önceden ısıtılmış fırına sürün. Pişmeden 15
dakika önce alüminyumu iyice açın ve derisinin de kızarmasını sağlayın.


Haydi Afiyet Bal Şeker Olsun... Tebessüm

________Kullanıcı İmzası_________
Yılbaşına Özel Hindi Tarifi Imza11
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://www.weyyo.com
 
Yılbaşına Özel Hindi Tarifi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Oktayustam.com Yemek Tarifi Sitesi
» En iyi yemek tarifi sitesi - Hatunmutfagi.com
» Çeşit çeşit tatlı tarifi tatlitatli.net adresinde
» Ozel bakim calismasi
» Özel Dişli imalatı

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
ExtraForum - 1299 Private Serverlar - Server Dosya Paylaşımları :: Off-Topic-
Buraya geçin:  

weyyo

knight online serverlar

metin2 serverlar

silkroad serverlar